Zoals ieder jaar, wordt er op het einde van het seizoen de Trofee Van Hemelrijck uitgereikt aan het lid dat tijdens het jaar aan de meeste ritten deelgenomen heeft. Bij deelname aan een rit (zaterdag- en/of zondagrit) wordt er een "blauw bolleke" toegekend. In geval dat er twee (of meerdere) leden met hetzelfde aantal ritten het seizoen afsluiten, gaat deze trofee naar het lid dat in clubverband het meeste kilometers heeft afgelegd.Zaterdag 1 oktober werd het Clubkampioenschap 2016 gereden. Na het afrekenen van de tijdens het jaar verzamelde bonificatie-seconden, kwam Luc Van Assche het dichtst bij de gereden streeftijd van 40'42" sec. (gereden door Roger Scheers) en is hij dus de nieuwe clubkampioen 2016, gevolgd door Patrick Callens op de tweede plaats en Eddy Bogearts op de derde plaats.Er waren in totaal 37 leden startgerechtigd aan het kampioenschap. Hieronder een overzicht van de volledige uitslag:Uiteraard werd tijdens het clubkampioenschap ook gekeken naar wie de snelste tijd wist neer te zetten. En alweer zijn er zeer snelle tijden neergezet.24u van Zolder


In het weekend van 11 / 12 juni was het zo ver. De 24u van Zolder voor wielerliefhebbers. Vrijdag kwam een deel van de WTC toe met mobilhome, bestelwagen en fiets om een rustig plaatsje uit te zoeken voor het kamp op te zetten. Daarna werd er iets gezocht voor te eten en vonden we een TV om de openingsmatch van het EK te volgen.

Zaterdagochtend kwamen de deelnemende leden (Tom, Dirk, Mark, Rudy, Robby, Alain, Paul, Koen) toe. Rond 13:18 was het zo ver. Tom mocht vertrekken voor de superpole. Met een tijd van 5:34 (43,09 km/u) reed hij de 23ste tijd. Goed voor een startplaats bij de eerste 60 renners.

Om 14:30 was het tijd voor een verkenningsronde gevolgd door de start om 15:00. Na een 40 tal minuutjes hadden we een tussensprint waar Rudy als 11de (als ik goed opgelet heb) doorkwam. In tussentijd doken enkele WTC leden op om de rijders aan te moedigen. Naarmate de wedstrijd vorderde bleef onze positie schommelen tussen plaats 20 en 30 om de nacht in te duiken op een 22ste plaats. Een rustig nachtje met weinig regen en zonder ongelukken! Tegen de ochtend stonden we maar 1 plaatsje lager. Ondertussen was het ook opgevallen dat WTC Peutie op een 2de plaats van het OCHO+ klassement stond.

Net voor de laatste wissel gingen de hemelsluizen boven het circuit open. Even leek het er op dat Tom de laatste deel in de regen zou moeten rijden. Maar God zag dat het Tom niet deerde en besliste om de hemelsluizen snel terug te sluiten. Zo kon Tom na een half uur toch nog op een droog circuit rijden. Hij haalde alles uit de kast om toch nog een ronde goed te maken, maar de tegenstand was net sterk genoeg om aan te pikken. Tom spurtte als eerste van zijn groepje over de meet en verzekerde WTC Peutie zo van een 20ste plaats in het algemene klassement en van een 2de plaats in het OCHO+ klassement. (Uiteraard met de hulp van Dirk, Mark, Rudy, Robby, Alain, Paul, Koen).

De volgende keer voor een 1ste plaats?

Proficiat aan Tom, Dirk, Rudy, Mark, Robby, Koen, Alain en Paul voor de prachtige prestatie.

Bedankt aan alle leden die hebben meegeholpen of zijn komen supporteren.