top1

Zustersteden - 40 jaar WTC Peutie

In het najaar van 2010 werd besloten om terug een uniek evenement in te lassen in 2012 en dit ter ere van het 40-jarig bestaan van de WielerToeristenClub Peutie (gesticht op 20/10/1972).

We opteerden voor een fietsweek naar de zustersteden!

Vanuit Vilvoorde richting Frankrijk naar Maubeuge, vervolgens richting Duitsland met name Ennepetal om dan door Nederland tot Middelburg te fietsen om zo uiteindelijk veilig en wel terug in Vilvoorde aan te komen.

Op 26 augustus was het zover en vertrokken we 's ochtends om alsnog de driehoek van de zustersteden te fietsen.

Dag 1 : 26-08-2012 : Peutie - Maubeuge

D1

Beknopt 6u47 onderweg (effectief fietsen 5u11), 1 platte band (Patrick prezze) en één schuivertje (Fabrice). 75km in de regen en véél wind...

Den Boogie was overgelukkig. Hij mocht eindelijk –zonder tegenspraak- aan den burger zijn gat komen, gretig gevolgd door William, de Polle, en Voske. In Naast is Fabrice alias Vino naast zijne fiets gaan liggen.

Aan de grens werden we opgewacht door enkele wielerterroristen van Maubeuge, deze begeleiden ons naar ons hotel.... Snel fiets poetsen mbv de tips van den Boogie (reiniging ketting) en hogedruk (tuinslag met duimpressing) door Kris.

Daarna snelsnel douchen om tijdig op de "Mairie" te zijn voor de receptie.... Speechke hier en daar, gevolgd door te weinig drank!!!

Een klein sight seeingske door de prezze van de plaatselijke vélo club om dan uiteindelijk terug in het hotel te komen om het avond eten te nuttigen. Aan tafel werd enkel gegeten en geluisterd naar de Jupiler-league ondertussen genietend van een Heineken .............

Dag 2 : 27-08-2012 : Maubeuge - Huy

 

D2

Beknopt 7u29 onderweg (effectief fietsen 5u40), 2 platte banden (Eddy Bogaerts en Mark Brouns). Den Boogie heeft meerdere malen halt gehouden, nieuwe wielen zorgden voor problemen. De muur van Huy werd bedwongen door 16 man (Danny N, Romain, Patrick L en Jan V H spaarden hun krachten). 

Dag 3 : 28-08-2012 : Huy - Hünckelhoven

 

D3

Beknopt 6u05 onderweg (effectief fietsen 4u24), géén pech. Zonnig weer... Den Boogie heeft géén problemen gehad... 's nachts waarschijnlijk bij ne goeie vélomaker geweest??!?

Dag 4 : 29-08-2012 : Hünckelhoven - Ennepetal

 

D4

Beknopt 7u19 onderweg (effectief fietsen 5u23), 1 platte band (Paul) en één spaak kapot (Jan Vanderlinden had een nieuw wiel voorzien). Zonnig... na de middag licht bewolkt. Pech onderweg, tijdens de herstelling... schuun vraake gezien mé kadeekes!

 

Pick nic aan 't woater. Twee valken waren hun prooi aan het verscheuren, ....... was dit de voorbode voor de onderlinge strijd onder ons (renners) ?

 

Dag 5 : 30-08-2012 : Ennepetal - Venlo

D5

Vertrek-aankomst 6u31 onderweg (effectief fietsen 4u39). Marc muug van stoempe te krijgen..... stapt bij Jules in na 19km. Patrick krijgt problemen met z'n knie en stapt ook in na 84km.

Dag 6 : 31-08-2012 : Venlo - Tilburg

 

D6

Vertrek-aankomst 5u35 onderweg (effectief fietsen 4u14). 6 platte banden (Alain 2x achteraan, Patrick prezze 2x achter en vooraan, Mark Limburger achteraan en Paul achteraan). Bij vier van de vijf herstellingen was de volgwagen nabij dankzij de attente begeleider Patrick die Jules héél goed bijstond in Holland. Nat wegdek, eerste vijf km enkele druppels daarna wind met véélvuldige regenbuien. Laatste tien km opgeklaard en opgehouden met regenen.

 

Heeft de fles, ..........een geschenk van "Der Bürgermeister" van Ennepetal, wel ooit België bereikt?

Patrick was begeleider en liet zijn goed hart zien. Ja ja hij gaf zijn wielen aan Paul en Patrick ... Van teamspirit gesproken!!!

 

Dag 7 : 01-09-2012 : Tilburg - Middelburg

D7

Vertrek-aankomst 6u35 onderweg (effectief fietsen 5u09). 1 platte band (Alain achteraan) gelukkig was de volgwagen nabij. Het was eerst bewolkt daarna zonnig.... een droog wegdek, meer moet dat niet zijn. De fietspaden op en af... en met die rotondes niet evident!!!

Het avondeten werd opgeluisterd door Nienke, haar performance zette enkele onder ons aan om verder te feesten in de binnenstad. Daar belandden we bij Sonja, 'n fameus cafébazinneke van 1,20 op 1,20, waar de Hollanders aan de Jupiler werden gezet!! Onze Rode Duivels hadden net Oranje ingeblikt met 4-2...

De vermoeidheid en de drank zorgden ervoor dat de terugweg niet vlekkeloos verliep..... de jongste begeleidde de groep in goede banen, ei zo na kwamen ze terecht bij Joost (die anders geaard was!!). Het openen van de kamerdeuren bleek niet te gaan (kaartsysteem of drank???) .... het was niet de hand van God maar Jeroen .......die iedereen veilig in z'n kamer loodste!

Dag 8 : 02-09-2012 : Middelburg - Peutie


D8

Vertrek-aankomst 6u50 onderweg (effectief fietsen 5u05). Géén platte banden gehad vandaag. Droog wegdek, terwijl de eerste zeven km tot Vlissingen begeleid werd door de wethouder van Middelburg. Enkele waren met ne kater............opgezadeld. Na 77km stop om te eten in Berlare (Overmeredonk), Patrick L ingestapt tot op 10km van aankomst in Peutie......... gevolgd door een receptie aan het lokaal.

Ze zijn terug in goede gezondheid ...

 

 ---------------------------- 

Het Nieuwsblad : "WTC Peutie viert 40 jaar op de fiets (Vilvoorde)" 

Free Joomla! templates by AgeThemes